Kepta antis su raugintais kopūstais
ingredientai
1 vnt. Lapino puotos šviežio ančiuko
žiupsnelis druskos ir pipirų
žiupsnelis čiobrelių
Anties įdarui:
rauginti kopūstai
1 kriaušė
sauja džiovintų abrikosų

Kepta antis su raugintais kopūstais

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
Anties vidų ir išorę įtrinti pipirais, druska ir čiobreliais. Palaikyti įtrintą per naktį šaldytuve. Išėmus iš šaldytuvo iš uodegos išpjauti liaukas. Pasiruošti įdarą (rauginti kopūstai, 1 kriaušė ir sauja džiovintų abrikosų). Sudėjus įdarą į anties vidų užsmaigstyti smaugtukais ir dėti antį į kepimo rankovę. Kepti apie 3 valandas 160 laipsnių temperatūroje (po 2 valandų kepimo praplėšti kepimo rankovę, išsemti taukus ir kepti dar 1 valandą). Garnyrui labai tinka kepti obuoliai 
 
Linkėjimai,
Urtės virtuvėlė
Atgal į receptų sąrašą