Keptos antienos filė kepsniukai su pabarstukais
Keptos antienos filė kepsniukai su pabarstukais
ingredientai
540 g. |
Lapino Puota švž. ančiukų filė su oda |
1 a.š. |
Aitriosios paprikos |
1 a.š. |
Bazilikas |
1 a.š. |
Juodieji pipirai |
1 a.š. |
Kvapnieji pipirai |
1 a.š. |
Mėtos |
1 a.š. |
Karis |
1 a.š. |
Petražolių lapeliai |
1 a.š. |
Paukštienos prieskoniai arba druska |
2 vnt. |
Kiaušiniai |
Pagal poreikį |
Pabarstukai arba džiuvesėliai |
Pagal poreikį |
Miltai |
Pagal poreikį |
Alyvuogių aliejus |
350 g. |
Plikytų ir laukinių ilgagrūdžių ryšių mišinys |
1 a.š. |
Druska |
1 v.š. |
Sviestas |
Pagal poreikį |
Sezoninės daržovės |
Keptos antienos filė kepsniukai su pabarstukais
Gaminimas
- Antienos filė nupjaukite odą, supjaustykite mėsą norimo dydžio riekutėmis. Nestipriai išmuškite.
- Vieną pasirinktą pusę apibarstykite - aitriąja paprika, baziliku, juodaisiais pipirais, mėta, paukštienos prieskoniais (arba druska). Antrąją filė pusę apibarstykite - kvapniaisiais pipirais, kariu, pertražolių lapeliais.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kol aliejus kaista paimkite du indelius. Viename iš jų įmuškite kiaušinius ir išplakite, antrame sumaišykite miltus ir pabarstukus.
- Kai aliejus įkaitęs kepsniukus apvoliokite kiaušinio mišinyje, tuomet pabarstuku/miltų mišinyje ir dėkite į keptuvę. Kepkite kol mėsa gražiai apskrunda ir užsideda geltona plūtelė.
- Ryžių mišinį įpilkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 30-35min. Kai ryžiai išverda įdėkite valgomąjį šaukštą sviesto ir palaikykite 5 min.
- Kai garnyras ir mėsa paruošti belieka tik papuošti lėkštę su daržovėmis ir skanauti!
Atgal į receptų sąrašą