Keptos kepenėlės kitaip
ingredientai
1 pakuotė (500 g) Lapino Puota Švž. Ančiukų kepenėlės
Pagal poreikį Sezoninės daržovės
Pagal skonį Alyvuogių aliejaus
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Švž. malti pipirai

Keptos kepenėlės kitaip

30 min.
2-4 porcijos
Gaminimas

Riebiosios kepenėlės dažnai patiekiamos kaip šaltasis užkandis. Prieš patiekiant kepenėles patartina 15 minučių palaikyti kambario temperatūroje, kad atsiskleistų jų aromatas ir skonis.

Sakoma, kad trijų tauriųjų produktų – riebiųjų kepenėlių, duonos ir vyno – derinys yra idealus. Tačiau prancūzai viską dar paskanina figų, apelsinų džemu ar svogūnų pagardu.

Riebiųjų kepenėlių ir vyno derinimas taip pat turi savų niuansų. Tai gali nulemti ir su kepenėlėmis vartojamas pagardas (jo skonis būna intensyvesnis).

Tačiau paprastai su kepenėlėmis tinka labiau salstelėjęs, o ne sausas vynas. 

Svarbu žinoti, jog paruoštas kepenėles reikia minimaliai gardinti prieskoniais: druska ir trupučiu pipirų.

Kadangi didžiąją riebiųjų kepenėlių dalį sudaro riebalai, kepti jas reikia stipriai įkaitintoje keptuvėje, tačiau trumpai. Reikia stebėti, kad jos nepridegtų ar neištirptų. Idealu, kai kepenėlių vidus lieka šiek tiek neiškepęs.

 

 

Atgal į receptų sąrašą