Kreminė brokolių sriuba su grikiais ir antiena
Kreminė brokolių sriuba su grikiais ir antiena
ingredientai
500 g |
Lapino puotos šviežių ančiukų kulšelių |
2 l |
vandens |
1 vnt. |
morkos |
1 vnt. |
svogūnas |
2 skiltelės |
česnako |
2 vnt. |
brokoliai |
sauja |
žaliųjų grikių ( neskrudinti natūralūs grikiai,neapdoroti terminiu būdu)v |
100 g |
švelnaus čederio sūrio |
žiupsnelis |
druskos |
Kreminė brokolių sriuba su grikiais ir antiena
Gaminimas
- Kulšeles užkaiskite, nuvirkite. Nuvirus vandenį nupilkite, nuplaukite mėsą ir pašalinkite odelę.
- Supilkite apie 2 l vandens ir virkite iki kulšelės suminkštės. Tuomet išgriebkite jas, nukaulinkite ir susmulkinkite. Sudėkite atgal į sultinį.
- Grikius pamirkykite vandenyje.
- Susmulkinkite svogūną, česnaką, morką ir viską pakepinkite su sviestu.
- Susmulkinkite brokolius.
- Į puodą su sultiniu sudėkite grikius, pasūdykite ir virkite kol grikiai išvirs. Jie išvirs labai greitai.
- Sudėkite kepintas daržoves, susmulkintus brokolius, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir virkite apie 10 min.
- Pačioje pabaigoje dėkite sūrį ir maišykite kol ištirps.
- Dalį sriubos sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal. Galite sutrinti ir visą sriubą, bet patraukliau atrodo kai matyti ir daržovės, ir mėsos gabaliukai.
- Patiekite su mėgstama duona ar bandelėmis. Ant viršaus galite pabarstyti sėklų mišinio, pagardinti grietine.Viskas pagal poreikius. Skanaus !!!
Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile......Rita
Atgal į receptų sąrašą