Kreminė brokolių sriuba su grikiais ir antiena
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežių ančiukų kulšelių
2 l vandens
1 vnt. morkos
1 vnt. svogūnas
2 skiltelės česnako
2 vnt. brokoliai
sauja žaliųjų grikių ( neskrudinti natūralūs grikiai,neapdoroti terminiu būdu)v
100 g švelnaus čederio sūrio
žiupsnelis druskos

Kreminė brokolių sriuba su grikiais ir antiena

50 min.
6 porcijos
Gaminimas
  1. Kulšeles užkaiskite, nuvirkite. Nuvirus vandenį nupilkite, nuplaukite mėsą ir pašalinkite odelę.
  2. Supilkite apie 2 l vandens ir virkite iki kulšelės suminkštės. Tuomet išgriebkite jas, nukaulinkite ir susmulkinkite. Sudėkite atgal į sultinį.
  3. Grikius pamirkykite vandenyje.
  4. Susmulkinkite svogūną, česnaką, morką ir viską pakepinkite su sviestu.
  5. Susmulkinkite brokolius.
  6. Į puodą su sultiniu sudėkite grikius, pasūdykite ir virkite kol grikiai išvirs. Jie išvirs labai greitai.
  7. Sudėkite kepintas daržoves, susmulkintus brokolius, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir virkite apie 10 min.
  8. Pačioje pabaigoje dėkite sūrį ir maišykite kol ištirps.
  9. Dalį sriubos sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal. Galite sutrinti ir visą sriubą, bet patraukliau atrodo kai matyti ir daržovės, ir mėsos gabaliukai.
  10. Patiekite su mėgstama duona ar bandelėmis. Ant viršaus galite pabarstyti sėklų mišinio, pagardinti grietine.Viskas pagal poreikius. Skanaus !!!

    Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile......Rita

Atgal į receptų sąrašą