Lengvai paruošiama paukštiena tarsi azijietiškame restorane
ingredientai
550 g LAPINO PUOTA ančiukų filė su oda
4 šakelių svogūnų laiškų
2 skiltelių česnako
1/2 aitriosios paprikos
20 g imbiero
4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
60ml KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
2 šaukštų TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
4 brokolių
8 kukurūzų
7 ridikėlių
½ saujos šparaginių pupelių
50 g PERGALĖS juodojo šokolado
100 g virtų ryžių
2 juostelių su skustuku plonai pjaustyto baltojo ridiko
2 šaukštelių sezamų sėklų

Lengvai paruošiama paukštiena tarsi azijietiškame restorane

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA ančiukų filė su oda apkepkite ZYLE  keptuvėje, tada 8 minutes baikite kepti 180 °C orkaitėje.
  2. Susmulkinkite svogūnų laiškus, česnaką, aitriąją papriką, sutarkuokite arba smulkiais gabaliukais supjaustykite imbierą. 
  3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir apkepkite česnaką, aitriąją papriką bei imbierą. Įberkite DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo ir išmaišykite. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 2 šaukštais TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir vis maišydami supilkite į padažą. Toliau į keptuvę sudėkite brokolius, kukurūzus, pusiau perpjautus ridikėlius, šparagines pupeles, pamaišykite. Tada įdėkite PERGALĖS juodojo šokolado ir išmaišykite.
  4. Į lėkštės centrą dėkite 3 šaukštus ryžių, ant jų – padaže apkeptas daržoves. Ant viršaus dėkite pusiau perpjautos antienos gabaliuką, tada pilkite sojų ir šokolado padažo, užberkite svogūnų laiškų, papuoškite plonai pjaustyto ridiko juostele ir užberkite sezamų sėklų.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą