Neatsivalgomi paukštienos iešmeliai, kurie išves iš proto šašlykų mėgėjus
ingredientai
400 g LAPINO PUOTA šviežios antienos filė su oda
1 šaukštelio maltos kalendros
1 ½ šaukštelio česnako granulių
Nepilno šaukštelio imbiero miltelių
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1–2 šaukštų sezamų aliejaus
1–2 šaukštų ryžių acto
1 šaukšto medaus
1–2 šaukštelių KIKKOMAN TERIYAKI terijakio padažo marinavimui
2–3 šaukštų FELIX barbekiu padažo su medumi
1 šaukštelio kepintų sezamų sėklų
1 kalendros šakelės
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Agurkų salotoms:
1 vidutinio ilgavaisio agurko
1 skiltelės česnako
Šlakelio sezamų aliejaus
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio ryžių acto
1 šaukštelio kepintų sezamų sėklų
Ryšulėlio kalendros

Neatsivalgomi paukštienos iešmeliai, kurie išves iš proto šašlykų mėgėjus

Gaminimas
  1. Kalendrą smulkiai sukapokite. LAPINO PUOTA šviežiai antienos filė su oda nuimkite odelę, supjaustykite vienodomis stambesnėmis dalimis, sumaukite ant iešmelio, pabarstykite druska, pipirais ir gerai įtrinkite. Pabarstykite smulkinta kalendra ir leiskite marinuotis 15–20 min.
  2. Sausoje ir karštoje keptuvėje sumaišykite česnako granules, maltą kalendrą, paprikos ir imbiero miltelius. Nuolat maišydami kepinkite prieskonius 1–2 min., kol prieskoniai paskleis malonų aromatą.
  3. Į karštą keptuvę su prieskoniais pilkite maždaug 1 šaukštelį sezamų aliejaus, ryžių actą, dėkite medų, pilkite KIKKOMAN TERIYAKI terijakio padažą marinavimui, FELIX barbekiu padažą su medumi, viską išmaišykite ir užvirę virkite apie 1–2 min.
  4. Naudodamiesi daržovių skustuku agurkus išpjaukite plonomis juostelėmis, česnaką smulkiai sukapokite, salotoms skirtą kalendrą suplėšykite rankomis. Pjaustytus agurkus, česnaką ir kalendrą sudėkite į dubenį, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, ryžių acto, sezamų aliejaus, berkite sezamų sėklas ir rankomis viską gerai išmaišykite.
  5. Antienos iešmelius kepkite įkaitintoje keptuvėje su sezamų aliejumi iš abiejų pusių po 2–3 min., priklausomai, kokio kepimo antienos norite. Apkeptą antieną glazūruokite pagamintu padažu, pabarstykite sezamų sėklomis ir apkepkite kiekvieną pusę maždaug po 3 sekundes.
  6. Agurkų salotas sudėkite į dubenį, ant salotų dėkite keptus antienos iešmelius ir patiekite.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą