Orkaitėje kepti kiaušiniai su ančių kepenėlių paštetu
ingredientai
4 vnt. Šviežūs kiaušiniai
4 v.š. Lapino puota antienos paštetas
4 v.š. Grietinė
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Krapai

Orkaitėje kepti kiaušiniai su ančių kepenėlių paštetu

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Užvirkite apie 1 litrą vandens. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
  2. Į keturis karščiui atsparius dubenėlius padalinkite paštetą ir grietinę. Lengvai pasūdykite ir gausiai pabarstykite pipirais. 
  3. Į kiekvieną dubenėlį ant grietinės ir pašteto viršaus įmuškite po kiaušinį, nepažeisdami trynio. Dar šiek tiek padruskinkite, papipirinkite ir apibarstykite dailiai susmulkintais krapais.
  4. Indelius sudėkite į gilų kepimui skirtą indą, į jį pripilkite karšto vandens, kad indeliai maždaug iki pusės būtų apsemti.
  5. Indą su dubenėliais pašaukite į įkaitintą orkaitę, stenkitės, kad į dubenėlius nepribėgtų vandens.
  6. Kepkite 10-15 minučių, kol kiaušinių baltymai iškeps, o tryniai liks dar skysti.
  7. Atsargiai traukite iš orkaitės. Dar atsargiau dubenėlius ištraukite iš vandens, nusausinkite ir patiekite su duonos skrebučiais ir saulėje džiovintais pomidorais.

Dėkojame MUKATANUI už receptą!

Atgal į receptų sąrašą