ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU MOLIŪGŲ IR MORKŲ PIURE
ingredientai
500 g "Lapino puotos" antienos kulšelių;
0,5 a.š. malto kario;
0,5 a.š. maltos aštrios raudonosios paprikos
0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
0,5 a.š. džiovintų čiobrelių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
5 didelių neluptų česnako skiltelių
Moliūgų piure:
600 g moliūgo (be žievelės ir sėklų)
1 morkos
50 g sviesto
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU MOLIŪGŲ IR MORKŲ PIURE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Išvardintus prieskonius sumaišykite dubenėlyje.
  2. Į kepimo skardą dėkite antienos kulšeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite iš abiejų pusių prieskonių mišiniu ir gerai įtrinkite. Šalia išdėliokite neluptas česnako skilteles.
  3. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 1val.
  4. Piure: į puodę dėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir morką. Užpilkite vandeniu ir virkite tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet nupilkite vandenį, dėkite sviestą, iškeptas česnako skilteles be žievelės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską "sublenderiuokite" iki vientisos masės.
  5. Keptas kulšeles patiekite su moliūgų piure.

Skanaus ;)

 

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą