Orzo makaronai su antiena
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa (troškinti, kepti)
200 g. Orzo makaronai
1 v.š. Alyvuogių aliejus
50 g. Sviestas
3 skiltelės Česnakas
1 vnt. Svogūnas
150 ml. Baltas vynas
50 g. Tarkuotas parmezano sūris
2-3 v.š. Grietinėlė
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Smulkintos šviežios petražolės

Orzo makaronai su antiena

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną bei česnako skilteles susmulkinkite, antieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi sudėkite kepti antienos gabalėlius. Kepkite, kol pilnai iškeps. Pagardinkite druska ir pipirais, iškepusią mėsą perkelkite į lėkštę.
  4. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą česnaką ir svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
  5. Supilkite vyną. Pavirkite dar apie 5 minutes, kad alkoholis išgaruotų.
  6. Tuomet įmaišykite grietinėlę, parmezano sūrį, antieną bei išvirusius makaronus. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Skanaus

       Dėkojame SigitaCooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą