Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais
ingredientai
300 g Lapino puotos ančių skrandukai
4 vnt. bulvės
4 vnt. rauginti agurkai
1 vnt. morka
1 vnt. svogūnas
1 v.š. sviesto
žiupsnelis druskos
4 v.š. perlinių kruopų

Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais

45 min.
4-6 porcijos
Gaminimas

Kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Į puodą beriame jas, dedame juostelėmis pjaustytus skrandukus. Ir užkaičiame puodą virti. Verdant, jei susidaro putos, jas nugraibome. Svieste pakepiname smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytą morką. Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais. Daržoves sudedame į puodą pas kruopas ir verdame, kol bulvės suminkštės ir kruopos beveik išvirs. Tada sudedame kubeliais pjaustytus raugintus agurkus. Sriubą dar verdame apie 15 – 20 min. Pilstome į dubenėlius ir sriubą gardiname grietine.

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą