RYŠKIASPALVĖS SALOTOS SU KEPTA ANTIES KRŪTINĖLE
ingredientai
Padažui:
3 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a. š. tarkuotos apelsinų žievelės
1/4 puodelio šviežių apelsinų sulčių
2 v. š. šviežių citrinų sulčių
2 v.š. medaus
2 a. š. grūdėtųjų garstyčių
pagal skonį druskos
1 v. š. sezamo sėklų mišinio
Salotoms:
500 g Lapino puotos antienos file
šviežių špinatų
1 apelsino
1 pakelio fetos sūrio
saujos migdolų riekelių
saujos džiovintų spanguolių

RYŠKIASPALVĖS SALOTOS SU KEPTA ANTIES KRŪTINĖLE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Į dubenėlį supyliau alyvuogių aliejų, tarkuotas apelsinų žieveles, apelsinų sultis, citrinos sultis, medų, grūdėtąsias garstyčias ir paskaninau druska. Viską gerai išmaišiau ir perpyliau į nedidelį stiklainiuką. Ten subėriau sezamo sėklas ir gerai gerai suplakiau. Suplakusi, kuriam laikui pastačiau į šaldytuvą.

Tuomet pasiruošiau antieną. Antienos file nusausinau, įtryniau druska, persilado prieskoniais, prieskonių mišiniu su skrudintais česnakais ir pipirais. Odelę įpjoviau tinkleliu iki mėsos. Antieną odele žemyn sudėjau į vėsią keptuvę ir kepiau apie 8 minutes, apvertusi – perpus trumpiau. Baigiau kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Iškepusi antieną, perkėliau ją ant medinės lentelės, uždengiau folija ir palikau 3-4 min.

Tuo metu visus salotų ingredientus subėriau į didelį dubenį. Užpyliau padažu, išmaišiau, o ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytą antieną.  

Skanaus:)

Už receptą dėkojame Ant pilko debesėlio 

Atgal į receptų sąrašą