Salotos su antiena ir medaus – garstyčių padažu
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
100 g salotų
100 g gražgarsčių
100 g skirtingų spalvų ir dydžių pomidorų
285 g mocarelos rutuliukų
1-2 avokadai
Medaus – garstyčių padažui:
5 v.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. skysto medaus
1 arb.š. garstyčių
3 valg.š žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelio druskos ir pipirų

Salotos su antiena ir medaus – garstyčių padažu

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Antienos filė išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 20 - 30 min.
  • Nuplaukite antienos filė ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Aštriu peiliu supjaustykite odelę stengdamiesi nepažeisti pačios mėsos.
  • Antieną iš abiejų pusių apibarstykite druska ir smulkintais juodaisiais pipirais.
  • Filė sudėkite į vėsią keptuvę odele žemyn ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 6 - 10 minučių.
  • Vėliau apverskite ir kepkite toliau apie 3 - 4 minutes.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180° temperatūros.
  • Keptuvę ( su karščiui atsparia ir nusiimančia rankena ) su antienos filė pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 5 – 10 minučių.
  • Ištraukite iš orkaitės ir uždenkite folija.
  • Leiskite „pailsėti“ apie 5 minutes ir tik tuomet supjaustykite gabalėliais.

 

  • Salotas ir gražgarstes nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite.
  • Viską patiekite į lėkštes: salotas, gražgarstes, avokadus supjaustytus plonomis riekelėmis, pomidorus supjaustytus riekelėmis, mocarelos rutuliukus.
  • Supjaustytus antienos filė gabalėlius išdėliokite ant paruoštų salotų ir viską apipilkite pasiruoštu medaus ir garstyčių padažu.
  • Skanaus!

Medaus – garstyčių padažui:

  • Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį.

Už receptą ir dėkojame Svajojantis Olandas

Atgal į receptų sąrašą