SALOTOS SU ANTIENA, KEPTAIS OBUOLIAIS IR MOLIŪGŲ PADAŽU
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
100 g anakardžių
2 nedideli obuoliai
400 g moliūgo
1 apelsinas
1 v.š. ghee sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
3 v.š. grietinėlės
Sultenės

SALOTOS SU ANTIENA, KEPTAIS OBUOLIAIS IR MOLIŪGŲ PADAŽU

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

Prieskoniai: druska, pipirai (pagal skonį), 1 a.š. cinamono, 1 a.š. agavų sirupo, 1 v.š. citrinos sulčių, 1 a.š. kario, 1/2 a.š. česnakų granulių, 1/2 a.š. maltų Kajeno pipirų

 
Paruošimas: 
Moliūgai išverdami sūdytame vandenyje.
Tuo tarpu sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros kepinami anakardžiai. Iškepę atvėsinami. 
Atskiroje keptuvėje odele žemyn kepama antiena (ji pati išskiria riebalą, todėl papildomai dėti nereikia). Kepama tiek minučių, kokio iškepimo lygio norima pasiekti (laikas priklauso ir nuo gabalėlio storio). Iškepusi mėsa pabarstoma druska ir pipirais pagal skonį.
Ir ketvirtojoje zonoje, dar vienoje keptuvėje, ant ghee sviesto kepami kubeliais pjaustyti obuoliai. Ant jų pilamas šaukštas citrinos sulčių, šaukštelis agavų ir šaukštelis cinamono. Kepama iki norimo obuolių minkštumo, aš palikau puskiečius. 
Nusunkti moliūgai dedami į blenderį, apšlakstomi grietinėle, barstomi kajeno pipirais, kariu, česnako granulėmis, beriama druska (pagal skonį), pilamas alyvuogių aliejus, išspaudžiamos apelsino sultys. Viskas sutrinama iki vientisos masės. *Norint skystesnės konsistencijos galite pilti daugiau grietinėlės arba apelsinų sulčių, pagal tai pareguliuojant prieskonių kiekį. 
Mėsa patiekiama su sultenėmis išdėliojant ingredientus norima tvarka. 

SKANAUS!
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Tina gamina. 
Atgal į receptų sąrašą