Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Su slyvomis kepta antis
ingredientai
1 vnt. Lapino puota švž. ančiukas
3 vnt. Svogūnai (vidutinio dydžio)
4 šakelės Švieži čiobreliai
4 vnt. Gvazdikėliai
1 lazdelė Cinamonas
1 kg. Slyvos
Pagal skonį Druska ir pipirai

Su slyvomis kepta antis

180 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100 0C temperatūros.
  2. Ančiuką ištrinkite druska ir pipirais, dėkite į didelį kepimo indą, įpilkite 1 puodelį vandens ir kepkite 1 valandą.
  3. Po valandos kepimo temperatūrą padidinkite iki 160 0C laipsnių, į indą sudėkite skiltelėmis pjaustytus svogūnus, gvazdikėlius, čiobrelio šakeles, perlaužtą pusiau cinamono lazdelę. Kepkite 1 valandą vis palaistydami išsiskyrusiomis sultimis.
  4. Temperatūrą pakelkite iki 180 0C, į kepimo skardą sudėkite pusiau perpjautas, su išimtais kauliukais slyvas, kepkite dar 30 minučių.
  5. Iškeptą antį pjaustykite po 10 minučių, kad mažiau ištekėtų sulčių ir antis būtų sultingesnė. Skanaus!

        Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą