Terinas iš antienos
ingredientai
2x350 g Lapino puotos šviežios antienos kulšelių mėsos
300 g kiaulienos šoninės
100 g vytintos kiaulienos šoninių juostelių (bekono)
100 g džiuvesėlių
2 kiaušinio baltymai
100 ml grietinėlės (10 proc)
100 ml baltojo vyno
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druska, pipirai
pagal poreikį rozmarino

Terinas iš antienos

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Kiaulienos šoninę sumalti iki faršo, o antienos kulšelių mėsą smulkiai supjaustyti (smulkiais kubeliais);
  2. Sumaišykite sumaltą kiaulieną, supjaustytą antieną, druską, pipirus ir grietinėlėje užmirkytus džiuvesėlius. Taip pat išmaišykite švelniai išplaktus kiaušinių baltymus ir supilkite baltąjį vyną. Viską gerai išmaišykite ir uždengę maistine plėvele - palikite 1 valandai šaldytuve.
  3. Imkite pailgą formą, - apačią aptepkite alyvuogių aliejumi ir įdėkite šiek tiek rozmarino, tuomet išdėliokite vytintą kiaulienos šoninę (bekoną). Į vidų sudėkite paruoštą antienos ir kiaulienos masę ir uždenkite viską likusiais bekono gabaliukais.
  4. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 1 valandą. Po valandos smeigtuku beskite keliose vietose - jeigu išbėga skaidrios sultys - terinas paruoštas.
  5. Palikite teriną atvėsti 15-20 min. Tai gali būti puikus ir karštas patiekalas, ir šaltas užkandis.
 
Už receptą dėkojame Gaminame ir mėgaujamės. 
Atgal į receptų sąrašą