Tiršta ančiukų kakliukų sriuba su daržovėmis ir speltos grūdais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų kakliukai
1 l Antienos arba vištienos sultinys
1 stiklinė Raudonasis sausasis vynas
1 vnt. Šalotinis svogūnas (arba paprastas)
2 skiltelės Česnakas
2 vnt. Morkos
2 vnt. Saliero stiebai
Gabalėlis Poras
3/4 stiklinės Virti spelta grūdai
2 v.š. Razinos
Pagal poreikį Sviestas (kepimui)
Po žiupsnelį Džiovintos prieskoninės žolelės (peletrūnas, čiobrelis ir šalavijas)

Tiršta ančiukų kakliukų sriuba su daržovėmis ir speltos grūdais

120 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Razinas užpilkite vandeniu ir mirkykite valandą laiko.
  2. Puode įkaitinkite šaukštelį sviesto, sudėkite ančiukų kakliukus ir gražiai apkepkite. Supilkite ant kakliukų sultinį, vyną ir virkite ant silpnos kaitros 1,5 valandos. Kakliukus išimkite, nuimkite nuo jų mėsą.
  3. Daržoves supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su sviestu.
  4. Į sultinį, kuriame virė kakliukai, sudėkite kepintas daržoves, razinas ir prieskonines žoleles. Pagardinkite sriubą druska. Virkite 5 minutes. Sudėkite kakliukų mėsą, virtus speltos grūdus, virkite dar kelias minutes. Skanaus!

       Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą