Veidrodinis ančiukas su mangais
ingredientai
1 šviežio LAPINO PUOTA ančiuko
2 šaukštų baltojo vyno acto
2 šaukštų sojos padažo
1 šaukštelio trinto šviežio imbiero
1 šaukštelio trinto česnako
1 šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
2 šaukštų romo
1 apelsino sulčių
1 šaukšto apelsinų džemo
Druskos
Juodųjų pipirų
2 didelių mangų
4–5 šviežių arba džiovintų žaliųjų citrinų lapų
Kelių galvučių česnako
GLAZŪRAI:
Kelių šaukštų terijakio padažo
1 skiltelės česnako
½ citrinos žievelės
1 šaukšto citrinos sulčių
2 šaukštų

Veidrodinis ančiukas su mangais

180 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Sumaišykite actą, džema, romą, apelsinų sultis, įberkite druskos ir juodųjų pipirų ir visus prieskonius.
  2. Šviežią ančiuką nuplaukite, nusausinkite, ištepkite prieskonių pasta, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš kepdami plėvelę nuimkite.
  3. Su visa skardele šaukite ančiuką į orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje kartkartėmis palaistydami susidariusiomis sultimis.
  4. Sumaišykite visus ingredientus skirtus glazūrai.
  5. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos sudėkite pjaustytus mangus, česnakus ir laimo lapus, ančiuką aptepkite glazūra. Patiekite su keptomis bulvėmis arba ryžiais. Jeigu mangus kepsite ilgiau – tai gali būti puikus padažas, o jeigu trumpiau – dalis garnyro.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą