Žiedinių kopūstų ir antienos kepsneliai
ingredientai
2x340g (2 pak.) Šviežios
1 vnt. žiedinis kopūstas
1 vnt. smulkintas svogūnas
4 skiltelės česnako
1 sauja smulkinto parmezano
1 sauja maltų džiūvėsių
1 vnt. kiaušinis
pagal skonį druskos ir pipirų
pagal poreikį lydyto sviesto kepimui

Žiedinių kopūstų ir antienos kepsneliai

60 min.
5-6 porcijos
Gaminimas

 

  1. Sumalkite antieną.
  2. Žiedinį kopūstą supjaustykite ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Pavirkite 5-10 min., išgriebkite ir labai gerai nusausinkite. Dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki grūdo dydžio gabaliukų.
  3. Į žiedinių kopūstų masę  sudėkite smulkintą svogūną, trintą česnaką, parmezaną, džiūvėsėlius, kiaušinį, mėsą, pagardinkite viską pipirais ir druską ir gerai išmaišykite.
  4. Galite kepti keptuvėje arba orkaitėje. Jeigu kepsite keptuvėje, - kepkite su lydytu sviestu.
  5. Kepimui orkaitėje formuokite kepsnelius, dėkite ant paruoštos  skardos ir kepkite 180C temperatūroje 20 min. vieną pusę, po to apverskite ir dar kepkite 10-15 min.
  6. Kepsneliai skanūs karšti ir šalti.Tiekite su jūsų mėgstamomis salotomis. Puikiai tinka balzamiko acto kremas

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą