Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže
ingredientai
500 g. Lapino Puota švž. smulkinta kalakutiena
2 skiltelės Česnakas
Pagal skonį Šviežiai malti pipirai
1/2 stiklinės Smulkūs avižiniai dribsniai
1 vnt. Kiaušiniai
2 v.š. Smulkinti svogūnų laiškai
2 v.š. Tarkuotas kietasis sūris
Pagal poreikį Sūdytas varškės sūris
Keli šaukštai Miltai
Pagal poreikį Lydytas sviestas
2 stiklinės Pomidorų padažas
Sūdytam varškės sūriui:
1 vnt. Varškės sūris
1 l. Vanduo
1 1/2 v.š. Druska
Pagal skonį Mėgiamos prieskoninės žolelės

Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Druską suberkite į  vandenį ir gerai išmaišykite. Sūrį supjaustykite stambiais kubeliais, užpilkite vandeniu su druska ir palaikykite šaldytuve parą laiko. Sūrumą galite reguliuoti pagal skonį – druskos dėkite daugiau arba mažiau. Vandenį nupilkite, sūrio kubelius sumaišykite su prieskoniais. Likusį sūrį galite naudoti salotoms, kepiniams.
  2. Kalakutieną sumaišykite su česnaku, avižiniais dribsniais, sūriu, kiaušiniu, pipirais, svogūnų laiškais. Perkant „Lapino puota“ kalakutieną, druskos dėti nereikia, nes mėsa jau pasūdyta. Suformuokite apvalius kukuliukus. Formuojant kukulius į kiekvieno vidų įspauskite po kubelį sūrio. Kukulius apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių. Apkeptus kukulius sudėkite atgal į keptuvę, užpilkite padažu ir viena stikline vandens, troškinkite ant silpnos kaitros 30 minučių.

            Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą