Kibinai su malta kalakutiena ir pievagrybiais
Kibinai su malta kalakutiena ir pievagrybiais
ingredientai
500 g. |
Lapino puota švž. smulkinta kalakutiena |
150 g. |
Grietinė |
150 g. |
Kepimo sviestas |
400 g. |
Miltai |
2 žiupsneliai |
Druska |
3 vnt. |
Kiaušiniai |
5-6 vnt. |
Pievagrybiai |
1 vnt. |
Svogūnas |
2 skiltelės |
Česnakas |
Pagal skonį |
Malti juodieji pipirai |
Pagal skonį |
Malti rūkytos paprikos milteliai |
1 v.š. |
Grietinė arba Majonezas |
Kibinai su malta kalakutiena ir pievagrybiais
Gaminimas
- Pirmiausia pasigaminkite tešlą, nes jai reikės "atvėsti" šaldytuve. Kad geriau sektųsi lipdyti kibinus, paimame sviestą - jį arba sutarkuojame, arba sutriname su miltais, taip, kad sviestas ir miltai susimaišytų ir būtų birūs trupiniai.
- I sviestą su miltais muškite kiaušinius, dėkite grietinę ir berkite druską. Viską išmaišykite iki vientisos masės - tešla turi būti kietoka ir nelipni. Dėkite ją į šaldytuvą.
- Kol tešla vėsta pasigaminkite mėsos įdarą. Į Maltą kalakutieną dėkite pjaustytus pievagrybius, kubeliais kapotus svogūnus, smulkintus česnakus, berkite prieskonius. Viską gerai išmaišykite, kad kibinai būtų sultingesni įdėkite šaukštą grietinės.
- Atvėsus tešlai imkite po mažą jos gabaliuką, padarykite apvalų "blyną" į vidurį dėkite mėsos įdaro ir suvyniokite.
- Paviršių ištepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
- Orkaitėje kepkite apie 30 min. 180 laipsnių karštyje. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą