Kibinai su malta kalakutiena ir pievagrybiais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. smulkinta kalakutiena
150 g. Grietinė
150 g. Kepimo sviestas
400 g. Miltai
2 žiupsneliai Druska
3 vnt. Kiaušiniai
5-6 vnt. Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnas
2 skiltelės Česnakas
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Pagal skonį Malti rūkytos paprikos milteliai
1 v.š. Grietinė arba Majonezas

Kibinai su malta kalakutiena ir pievagrybiais

40-50 min.
8-10 porcijų
Gaminimas
  1. Pirmiausia pasigaminkite tešlą, nes jai reikės "atvėsti" šaldytuve. Kad geriau sektųsi lipdyti kibinus, paimame sviestą - jį arba sutarkuojame, arba sutriname su miltais, taip, kad sviestas ir miltai susimaišytų ir būtų birūs trupiniai.
  2. I sviestą su miltais muškite kiaušinius, dėkite grietinę ir berkite druską. Viską išmaišykite iki vientisos masės - tešla turi būti kietoka ir nelipni. Dėkite ją į šaldytuvą.
  3. Kol tešla vėsta pasigaminkite mėsos įdarą. Į Maltą kalakutieną dėkite pjaustytus pievagrybius, kubeliais kapotus svogūnus, smulkintus česnakus, berkite prieskonius. Viską gerai išmaišykite, kad kibinai būtų sultingesni įdėkite šaukštą grietinės.
  4. Atvėsus tešlai imkite po mažą jos gabaliuką, padarykite apvalų "blyną" į vidurį dėkite mėsos įdaro ir suvyniokite.
  5. Paviršių ištepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  6. Orkaitėje kepkite apie 30 min. 180 laipsnių karštyje. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą