Maltinukai su grikiais
ingredientai
500 g Lapino puotos smulkintos kalakutienos
250 g virtų grikių
1 vnt. kiaušinis
1 nedidelis svogūnas
4 v.š. bulvių krakmolo
pagal skonį česnakinės druskos
pagal skonį maltų baltųjų pipirų
pagal skonį prieskonių paukštienai
kepimui aliejaus
1 stiklinė vištienos sultinio

Maltinukai su grikiais

45 min.
4 porcijų
Gaminimas
 
  1. Smulkintą kalakutieną sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintą svogūną ir suberkite prieskonius. Viską išmaišykite.
  2. Suberkite bulvių krakmolą ir labai gerai išmaišykite. 
  3. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus ir kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  4. Sudėkite į troškinimui skirtą indą, užpilkite sultiniu ir patroškinkite 10 min.
  5. Tiekite su mėgiamu garnyru bei salotomis.
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Samčio užrašams!
Atgal į receptų sąrašą