Netikras zuikis iš kalakutienos
ingredientai
1300 g. Lapino puota švž. smulkinta kalakutiena
1 vnt. Kiaušinis
1/2 stiklinės Džiūvėsėliai
3-4 vnt. Marinuoti agurkėliai
250 ml. Marinuoti šampinjonai
1 vnt. Svogūnas
2-3 skiltelės Česnakas
4-5 v.š. Kečupas ar pomidoro tyrė
Pagal skonį Pipirai ir mėgstami prieskoniai (be druskos)

Netikras zuikis iš kalakutienos

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Į vieną indą sudėkite visą pakelį smulkintos kalakutienos, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įdėkite supjaustytus marinuotus agurkėlius bei marinuotus šampinjonus, smulkiai sukapotą svogūną bei česnako skilteles. (Jei patinka, į mėsos masę taipogi galima įdėti ir nedidelį indelį konservuotų kukurūzų).
  2. Paprieskoniuokite norimais prieskoniais (galima įdėti ir smulkiai sukapotų šviežių prieskoninių žolelių). Viską gerai išmaišykite.
  3. Gautą masę dėkite į kepimo formą (galima kepti arba pyrago formelėje, arba indeliuose, skirtuose keksams).
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C, 40min. Prieš kepimo pabaigą (iki 5min), visą netikro zuikio viršų ištepkite kečupu ar pomidorų tyre ir baikite kepti. Pateikti galima tiek su šviežiomis, tiek su marinuotomos daržovėmis bei buvėmis ar bulvių koše. Skanaus!

Atgal į receptų sąrašą