Garstyčių padažas
ingredientai
250 g Šaloto svogūnas
4 vnt. (skiltelės) Česnakai
1 vnt. Citrinos sultys
350 g Grūdėtos garstyčios
1l Alyvuogių aliejus
0,5 a.š. Kurkumas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Cukrus

Garstyčių padažas

5 min.
Gaminimas

Smulkiai susmulkinti Šaloto svogūnus ir česnakus, apkepti alyvuogių aliejuje ant mažo karščio kol apskrus. Tuomet palaukiame kol atvės. 

Sumaišyti ingredientus: Apkeptus svogūnus ir česnakus, citrinos sultis, įtarkuoti citrinos žievelės, kurkumos, grudėtas garstyčias ir sutrinti blenderiu. 

Ant galo įpilame alyvuogių aliejaus ir išplakame kol konsistencija bus jogurto pavidalo. Paskaninti druska, pipirais, cukrumi.

Padažas tinkamas kepsniams, šašlykams, salotoms.

Atgal į receptų sąrašą