Burokėlių ir moliūgų sriuba su triušiena
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežių triušienos kumpelių
1-2 vnt. virti burokėliai
1/2 vnt. mažo moliūgo
1-2 vnt. morkų
2-4 vnt. bulvių
1 vnt. svogūno
50 g sviesto
keletos lauro lapelių
žiupsnelis prieskoninių žolelių
žiupsnelis druskos

Burokėlių ir moliūgų sriuba su triušiena

45 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos kumpelius perpjaukite pusiau ir sudėkite į puodą su vandeniu virti.
  2. Užvirus puodui su mėsa, triušienos kumpelius dar virkite 30 min. Į puodą sudėkite prieskonius, lauro lapelius ir pagardinkite druska.
  3. Kol verda triušienos kumpeliai, susipjaustykite daržoves: bulves, morkas, moliūgą ir burokėlius.
  4. Iš puodo išimkite triušienos kumpelius ir perdėkite į lėkštę (mėsytę nukaulinkite ir susmulkinkite).
  5. Į puodą sudėkite daržoves, t.y. bulves, morkas, po kurio laiko moliūgą ir svieste pakepintą smulkintą svogūną (jeigu trūksta prieskonių, pagardinkite).
  6. Baigiant virti sudėkite virtus burokėlius ir susmulkintą mėsytę. Dar kelios minutes ir puodą nuiimkite nuo kaitros.
  7. Viskas. Gardi, gražios spavos ir labai skani sriubytė išvirta.

Skanaus 

 

Už receptą dėkojame Gamink su Audrone!

Atgal į receptų sąrašą