Čeburekai su triušiena ir saulėje džiovintais pomidorais
ingredientai
Tešlai reikės:
250 g kefyro
2 kiaušinių
Žiupsnis druskos
450 g miltų
Įdarui reikės:
500 g Lapino puota smulkintos triušienos
100 g saulėje džiovintų pomidorų
100 g mineralinio vandens
1 svogūno
2 skiltelių česnako
Druskos, pipirų, mairūno

Čeburekai su triušiena ir saulėje džiovintais pomidorais

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Į dubenį pilame kefyro, mušame kiaušinius ir beriame žiupsnį druskos. Išplakame. Dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Minkome tešlą, ji turi būti truputį lipni. Kad minkyti būtų lengviau rankas patepkite aliejumi. Tešlą padalijame į vienodus gabaliukus (aš dariau 15vnt.).
  2. Į dubenį dedame smulkintą triušieną, dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, svogūną ir česnaką. Beriame druskos, pipirų ir mairūno. Įpilame mineralinio vandens. Išmaišome.
  3. Tešlos gabaliukus iškočiojame, ant vieno krašto dedame įdaro, užlenkiame ir kraštelius užspaudžiame.
  4. Verdame įkaitusiame aliejuje kol gražiai apskrunda.
  5. Skanaus Jums linki Aurimėlis!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą