Cezario salotų konkurentas su keptomis vynuogėmis
ingredientai
1 besėklių vynuogių kekės
2–3 šaukštų majonezo Karališkas
Rozmarino šakelių
1 pakelio LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
1 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejaus
Romaninių salotų gūželės
1 mažo mėlynojo svogūno
1 raudonojo greipfruto (galima keisti apelsinu)
Ryšelio kalendrų ir mėtų
80 g kietojo sūrio
3–4 riekelių juodos duonos su sėklomis „45 % sėklų duona“
2 šaukštų abrikosų džemo
Baltojo vyno acto
Druskos
Juodųjų pipirų

Cezario salotų konkurentas su keptomis vynuogėmis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į skardelę sudėkite besėklių vynuogių kekę, šalia pamaišykite majonezą „Karališkas“, užberkite ant jo rozmarino.
  2. LAPINO PUOTA šviežią triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite kubeliais, užberkite druskos, pipirų, smulkinto česnako, pašlakstykite aliejumi ir švelniai pamasažuokite mėsą. Sudėkite ją ant majonezo ir šaukite kepti į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15–18 min. Iškepusią triušieną gerai išmaišykite su majonezu, kuriame ji kepė.
  3. Į lėkštę dėkite romaninių salotų lapus, nuluptas greipfruto skilteles, plonai supjaustytą mėlynąjį svogūną, užberkite plėšytais mėtų ir kalendrų lapeliais, užbarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
  4. Juodą duoną su sėklomis „45 % sėklų duona“ supjaustykite kubeliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
  5. Sumaišykite abrikosų džemą su baltojo vyno actu ir alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų. Šiuo padažu pašlakstykite salotas.
  6. Ant salotų uždėkite mėsą, vynuoges, berkite keptą duoną ir užtarkuokite sūrio.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą