Crepes su triušiena
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morka
200 ml. Grietinėlė
Pagal skonį Pipirai
Crepes blyneliams:
4 v.š. Tirpintas sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Pienas
1 stiklinė Miltai
Pagal skonį Druska
Baltajam padažui:
Gabalėlis Sviestas
2 a.š. Miltai
Pagal skonį Druska ir pipirai
1 stiklinė Pienas
2 v.š. Grietinė
Pagal skonį Smulkinti krapai

Crepes su triušiena

50 min.
6-8 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos įdarui pakepinkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką iki daržovės suminkštės.
  2. Į kepintas daržoves sudėkite triušieną ir kepkite kol triušiena iškeps. Supilkite grietinėlę, suberkite prieskonius ir patroškinkite kol truputį sutirštės.
  3. Crepes blyneliams ištirpinkite sviestą, atvėsinkite, tuomet įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir išplakite. Supilkite kambario temperatūros pieną, druską, po truputį įsijokite miltus ir plakite toliau iki neliks gumuliukų. Produktų temperatūra yra labai svarbu. Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną, galite SUGADINTI tešlą.
  4. Toliau kepkite kaip lietinius. Riebalų kepimui nereikia.
  5. Padažui išlydykite gabalėlį sviesto, dėkite miltus ir pakepinkite. Po truputį maišydami pilkite pieną ir maišykite iki neliks gumuliukų. Dėkite grietinę,druską ,pipirus,krapus. Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.
  6. Įdarytus crepe blynelius ir patiekite su baltuoju padažu. Skanaus!

          Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą