Egzotiškos salotos su mangais
ingredientai
3 saujų špinatų lapų
2 vidutinių morkų
1/2 saldžiarūgčio obuolio
1 mango
Keleto pipirmečių lapelių
1 saujos džiovintų spanguolių
1/2 citrinos žievelės
½ skiltelės česnako
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
3 šaukštų baltojo vyno acto
OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus
žiupsnelio KOTANYI druskos
200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelio su provanso žolelėmis
2 tortilijų
30 g graikiško sūrio Feta KOURELLAS (iš avių ir ožkų pieno, su saugoma kilmės vietos nuoroda)
1 saujos skrudintų ir sūdytų pistacijų

Egzotiškos salotos su mangais

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Į dubenį dėkite špinatų lapus, skustuku pjaustytas morkas, plonomis skiltelėmis pjaustytą obuolį. Nulupkite mangą ir skustuku įpjaustykite pusę jo į salotas. Įberkite pipirmečių lapelių, spanguolių, viską išmaišykite. 
  2. Likusį mangą sudėkite į virtuvinį trintuvą, įtarkuokite citrinos žievelės ir česnako. Įpilkite šviesiojo sirupo, baltojo vyno acto, aliejaus, pasūdykite ir viską sutrinkite. 
  3. LAPINO PUOTA triušienos file gabaliukus pamarinuokite su rapsų ir kanapių aliejumi maišytu sultinio kubeliu. Apkepkite triušieną ZYLE keptuvėje su aliejumi. 
  4. Tortilijas apšlakstykite aliejumi ir aitriosiomis paprikomis bei druska. Pakepinkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10 min., kad jos būtų traškios.
  5. Mangų padažą supilkite ant keptos triušienos, užberkite smulkintų pipirmečių lapelių ir viską išmaišykite. 
  6. Likusį padažą supilkite ant salotų, dėkite fetos sūrį, triušieną, berkite pistacijų, patiekite su tortilijų traškučiais. 

 

ALFO PATARIMAI:

  • Sumaišykite salotas prieš pat patiekiant jas ant stalo. 
  • Vietoj spanguolių galite naudoti granatų sėklas.
  • Vietoj špinatų galite rinktis kitus mėgstamus salotų lapus: romaninių ar sultenių. 
  • Padažo rūgštumą ir saldumą reguliuokite cukraus sirupu ir actu. 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą