Gaivios žaliosios salotos, kurių tiesiog negalite negaminti šį pavasarį
ingredientai
100 g smidrų
1 saujos įvairių ridikėlių
1 saujos šviežių uogų
1 pakelio LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
2 šaukštų sviesto
3 šaukštų žalių žirnelių
Kelių šaukštų negazuoto natūralaus mineralinio vandens
1 citrinos
2 šaukštų salotų padažo Rhode island dressing
2 šaukštų ekologiško avižų kreminio gaminio
1 šakelės mėtų
2 saujų mėgiamų salotų
1 saujos daigų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų

Gaivios žaliosios salotos, kurių tiesiog negalite negaminti šį pavasarį

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Smidrus apvirkite sūdytame verdančiame vandenyje apie 30–40 sekundžių, atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
  2. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, smidrus norimo dydžio gabaliukais, viską sudėkite į dubenį kartu su uogomis, marinuokite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
  3. LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite juostelėmis, kepkite keptuvėje su aliejumi ir sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Keptuvėje su likusiu sviestu trumpai patroškinkite žirnelius, įpylus keletą šaukštų negazuoto natūralaus mineralinio vandens, pagardinkite druska, pipirais ir citrinos žievele.
  5. Padažui sumaišykite salotų padažą „Rhode island dressing“ su ekologišku avižų kreminiu gaminiu, kapotomis mėtomis, citrinos sultimis, bei druska ir pipirais.
  6. Į dubenį sudėkite mėgiamas salotas, daigus, marinuotus ridikėlius su smidrais ir uogomis, keptą triušieną, troškintus žirnelius, keletą šaukštų padažo ir papuoškite keliais salotų lapeliais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą