Gardieji triušienos mėsos iešmeliai su namuose gamintomis indiškomis salotomis
ingredientai
3 šaukštų jogurto
1 šaukšto Garam masala prieskonių mišinio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
⅓ šaukštelio ciberžolės
⅓ šaukštelio Kajeno pipirų
⅓ šaukštelio maltos kalendros
⅓ šaukštelio malto kumino
2 šaukštų rapsų aliejaus
300 g NATURLI sojų kukuliukų
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
papuošimui Kalendros lapelių
patiekti Virtų ryžių
(patiekti) Naan duonelių
Salotoms:
1 agurko
50 g SPILVA marinuotų švelnių paprikų Lombardi
½ šaukštelio cukraus
2 šaukštų kokosų drožlių
2 šaukštų migdolų miltų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
2 šaukštų kokosų aliejaus
1 citrinos arba žaliosios citrinos

Gardieji triušienos mėsos iešmeliai su namuose gamintomis indiškomis salotomis

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Jogurtą, Garam masala prieskonių mišinį, rapsų aliejų, gerai išmaišykite iki vientisos masės ir padalinkite į dvi dalis.
  2. Į vieną indą sudėkite NATURLI sojų kukulius, į kitą – LAPINO PUOTA triušienos juosteles ir viską gerai išmaišę palikite marinuoti apie 30 min.
  3. Marinuotą triušieną ir sojų kukulius suverkite ant iešmelių ir kepkite orkaitėje 220 °C temp. apie 10–12 min.
  4. Salotoms agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, marinuotas švelnias paprikas „Lombardi“ supjaustykite griežinėliais, berkite cukrų, kokosų drožles, migdolų miltus,  druskos, aitriųjų paprikų dribsnių, įpilkite kokosų aliejaus ir žaliosios citrinos sulčių.
  5. Viską išmaišykite ir palikite marinuoti apie 5 min.
  6. Iškepusius vėrinukus patiekite su virtais ryžiais, „Naan“ duonele, agurkų salotomis, papuoškite šviežiomis aitriosiomis paprikomis, kalendromis ir skiltele žaliosios citrinos.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą