Gardūs triušienos maltinukai su grikių rizoto
ingredientai
2 x 250 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
2 vnt. Svogūnai
150 g. Grikiai
100-150 g. Džiovinti baravykai
100 g. Sviestas
250 ml. Grietinėlė (15 % riebumo)
2 skiltelės Česnakas
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Druska ir pipirai

Gardūs triušienos maltinukai su grikių rizoto

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
1. Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Supjaustykite vieną svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos.
3. Maltą triušieną dėkite į smulkintuvą su S formos peiliu, berkite keptus svogūnus, bei įdėkite 100 g. sviesto, viską kelis kartus prasukite, kol bus vientisa masė.
4. Formuokite maltinukus, išdėliokite ant kepimo popieriaus ir padėkite į šaldytuvą 5-10 min.
5. Tuo metu paruoškite grikius. Ant sviesto pakepinkite grikius, tada užpilkite sultinio nuo užmerktų baravykų (paliekite šiek tiek sultinio padažui) ir virkite 15 -20 min, kol grikiai išvirs.
6. Grikiams verdant pasiruoškite padažą. Baravykus stipriai apkepinkite aliejuje, berkite smulkintą svogūną, bei česnaką. Kai viskas apkeps, supilkite likusį sultinį, patroškinkite, kol liks tik pusė sultinio. Tuomet pilkite grietinėlę, troškinkite viską, kol padažas šiek tiek sutirštės.
7. Padažą pilkite ant grikių, pagardinkite druska bei pipirais, išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite. Maltinukus apkepkite iš abiejų pusių, dėkite į karščiui atsparų indą, pakepinkite dar 10 min. orkaitėje 180 lapsnių temperatūroje. Tiekite su mėgstamoms daržovėmis ar salotomis. Skanaus!
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!
Atgal į receptų sąrašą