Indiškas triušienos karis
ingredientai
300 g Lapino puotos triušienos juostelės
2 v.š. natūralaus jogurto
2 cm imbiero šaknies
2 skiltelės česnako
1 a.š. garam masala prieskonių
kepimui aliejaus
žiupsnelis druskos ir pipirų
patiekimui virtų ryžių
patiekimui šviežios kalendros
Padažui reikės:
1 mažo svogūno
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies
1 a.š. maltos paprikos
1/2 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. maltos ciberžolės
1/2 a.š. kario prieskonių
1/2 a.š druskos
žiupsnelio pipirų
300 g pomidorų tyrės
3 v.š. natūralaus jogurto

Indiškas triušienos karis

45 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną supjaustome gabalėliais, dedame į dubenį kartu su jogurtu, tarkuotu imbieru, česnaku, garam masala prieskoniais, druska ir pipirais. Leidžiame marinuotis bent 30 minučių.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame mėsą. Atidedame.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūną ir kepame kelias minutes.
  4. Į keptuvę beriame smulkintą česnaką, imbierą ir visus padažui reikalingus prieskonius. Kaitiname minutę.
  5. Supilame pomidorų tyrę, jogurtą, viską išmaišome ir pakaitiname kelias minutes.
  6. Grąžiname iškepusią triušieną į keptuvę ir kaitiname dar keletą minučių.
  7. Patiekiame su virtais ryžiais ir šviežia kalendra.

 

Šis receptas sukurtas bendradarbiaujant Ant Medinės lentelės!

Atgal į receptų sąrašą