Kapotos triušienos kepsneliai su mairūnu, morkų-obuolių salotomis ir bulvių koše
ingredientai
4 vnt. Lapino puota triušienos užpakalinių kumpelių
2 v.š. bulvių krakmolo
2 v.š. majonezo
1 kiaušinio
žiupsnelis Druskos, pipirų, mairūno
kepimui Aliejaus
Salotoms reikia:
4 vnt. didesnių morkų
1 didelio obuolio
Mėgstamo aliejaus
žiupsnelis Druskos, pipirų
Bulvių košei reikia:
4 didelių bulvių
200 ml pieno
50 g sviesto
žiupsnelis Druskos

Kapotos triušienos kepsneliai su mairūnu, morkų-obuolių salotomis ir bulvių koše

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Imame triušienos užpakalinius kumpelius ir nuimame mėsą nuo kauliukų (kauliukus paliekame sriubai). Mėsą supjaustome mažais gabaliukais. Mušame kiaušinį, dedame bulvių krakmolą, majonezą. Beriame druskos, pipirų ir mairūno. Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti.
  2. Per tą laiką pasiruošiame salotas ir bulvių košę. Bulves nuskutame ir dedame virti į pasūdytą vandenį. Bulvėms išvirus nuo jų nupilame vandenį. Dedame sviestą, pilame pieną, beriame druskos ir dedame ant ugnies. Pienui užvirus nukeliame puodą ir sutriname košę.
  3. Morkas ir obuolį nuskutame, sutarkuojame. Beriame druskos, pipirų, pilame aliejaus ir išmaišome.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, šaukštu dedame triušienos kepsnelių masės ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
  5. Dedame salotas, košę ir kepsnelius į lėkštę, papuošiame ir patiekiame!
  6. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

Atgal į receptų sąrašą