Keptas triušis
ingredientai
1 vnt. Lapino puotos šviežio triušio
4 v.š. balto vyno arba obuolių acto
4 v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
3-4 skiltelių česnako
šakelės rozmarino
3 šakelių šviežio čiobrelio
2 vnt. lauro lapelių
5-7 vnt. kadagio uogų
0,5 vnt. citrinos
200-300 ml vandens
10-12 vnt. mažų bulvyčių
5-6 vnt. morkų

Keptas triušis

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

Triušį ištriname druska ir pipirais, alyvuogių aliejumi, actu. Guldome į kepimo indą, ant triušio dedame rozmariną, čiobrelį, lauro lapus, česnako skilteles, kadagio uogas, skiltelėmis supjaustytą citriną. Šalia išdėliojame nuplautas bulves ir morkas. Į kepimo indo dugną pilame vandenį. Šauname į įkaitintą orkaitę (180 - 190 laipsnių). Kepame apie valandą.

Už receptą dėkojame But-first food.

Atgal į receptų sąrašą