Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. triušienos užpakaliniai kumpeliai
2-3 skiltelės Česnakas
Pagal poreikį Kmynai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Raudonėlis
Daržovėms:
1 vnt. Svogūnas (didelis)
1-2 vnt. Morkos
1 skiltelė Česnakas
Pagal poreikį Šparagai ar šparaginės pupelės
2-3 vnt. Saliero stiebai
250 ml. Grietinėlė
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Krapai

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

50 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos kumpelius pabarstykite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais, kmynais, išpauskite česnaką ir juo įtrinkite kumpelius. Geriausiai taip palikti nakčiai šaldytuve marinuotis, bet galima kepti ir iš karto.
  2. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje 35-40 min. kepimo rankovėje (pakepus 25 min, atidenkite, kad kumpeliai apskrustų).
  3. Kol kumpeliai kepa, pasigaminkite troškinį. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite keletą minučių, tada sudėkite supjaustytas morkas ir dar pakepinkite kelias minutes. Suberkite pjaustytus šparagus ar šparagines pupeles bei salierą, užpilkite viską vandeniu ir troškinkite, kol daržovės bus minkštos (jeigu norite traškesnių, troškinimo laiką trumpininkite).
  4. Kai liks visai nedaug skysčio, supilkite grietinėlę ir troškinkite 5-7 min, kol sutiršties, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų krapų. Skanaus!

       Dėkojame Jelenos blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą