Lengvai gaminamos putlios mielinės bandelės su pomidorais ir mėsa
ingredientai
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
4 šaukštų čili pipirų ir rapsų aliejaus (kepimui)
1 vidutinio svogūno
žiupsnelis pipirų mišinio
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio druskos
4 šaukštų pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais 14 skonių
Žiupsnelio maltos kalendros
žiupsnelio provanso žolelių
4–6 šaukštų mėgstamos aštrios dešros
Tešlai:
200 ml kefyro
2 šaukštų pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais 14 skoni
žiupsnelio provanso žolelių
1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 g sausų mielių
Žiupsnelio druskos
žiupsnelio aitriosios paprikos
350 g miltų Bajoriški Premium
4 šaukštų judrų ir rapsų aliejaus

Lengvai gaminamos putlios mielinės bandelės su pomidorais ir mėsa

60 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Į keptuvę pilkite čili pipirų ir rapsų aliejų, sudėkite šviežią smulkintą triušieną, pjaustytą svogūną, įberkite pipirų mišinio. Įtarkuokite česnako, įberkite druskos.
  2. Dėkite pomidorų padažą su saulėje džiovintais pomidorais „14 skonių“, išjunkite ugnį ir viską išmaišykite. Įberkite maltos kalendros.
  3. Į dubenį supilkite kefyrą, dėkite pomidorų padažą, provanso žoleles, nerafinuotą cukranendrių cukrų, sausas mieles, druską, aitriąsias paprikas. Viską išmaišykite. Maišant berkite miltus „Bajoriški Premium“, pilkite judrų ir rapsų aliejų. Tada tešlą rankomis iš viršaus sukite į apačią (kaip rodoma laidoje: https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfas-vienas-namuose-putlios-mielines-bandeles-su-pomidorais-ir-mesa-moliugu-ir-pupeliu-sriuba-o-desertui-traskus-tinginys-be-sausainiu.d?id=88229645 ).
  4. Indą, kuriame laikysite tešlą, ištrinkite aliejumi. Dėkite tešlą ir palaikykite ją šiltoje vietoje apie 1 val. Uždenkite kokiu nors audiniu.
  5. Ant iškilusios tešlos užberkite miltų ir šiek tiek ją paminkykite.
  6. Į kepimo skardą dėkite kepimo popierių. Iš tešlos suformuokite bandelę ir dėkite ant skardos.
  7. Ties tešlos viduriu dėkite paruoštą triušienos įdarą. Apibarstykite provanso žolelėmis. Ant viršaus dėkite pjaustytos aštrios dešros.
  8. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 15 min.
  9. Patiekite apibarstę mėgstamomis žolelėmis.

 

 

ALFO PATARIMAI:

  • Kefyrą naudokite kambario temperatūros, kad tešla greičiau pakiltų.
  • Vietoje kefyro galite naudoti rūgpienį ar pasukas.
  • Jei nevalgote mėsos, ją galite pakeisti grybais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą