Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis
ingredientai
250 g Šviežia triušienos mėsa (troškinti, kepti)
1/2 pakelio makaronų Penne rigate arba kitokios formos
1 vnt. nedidelė cukinija
1 vnt. didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 vnt. didelė morka
1/2 vnt. paprikos
2-3 v.š. grietinės
200 ml puodelio šaldytų žirnelių
250 g fermentinio sūrio
50 g smulkiai tarkuoto parmezano
pagal skonį mėgstamų vištienos (ar kitokių) prieskonių
pagal skonį druskos, pipirų
pagal skonį smulkintų šviežių petražolių

Makaronų apkepas su triušiena ir daržovėmis

60 min.
6 porcijos
Gaminimas

 

  1. Triušieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Mėsą pabarstykite druska, pipirais, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, viską išmaišykite.
  3. Apkepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  4.  Makaronus išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės.
  5. Supjaustykite svogūną ir pakepkite apie 2 min. Dėkite tarkuotą morką ir kubeliais pjaustytą papriką ir pakepkite 3-4 min. Dėkite tarkuotą cukiniją ir kepkite kol suminkštės.
  6. Įspauskite 2 skilteles česnako, suberkite šaldytus žirnelius ir viską pakepkite.
  7. Sudėkite prie daržovių keptą triušieną, 2-3 v.š. grietinės, makaronus, pagardiname druska ir pipirais. Viską išmaišykite, patroškinkite apie 30 sek.
  8. Dėkite 1/2 makaronų su triušiena ir daržovėmis į karščiui atsparų indą, apibarstykite 1/2 tarkuoto fermentiniu sūriu.
  9. Sudėkite likusius makaronus, pabarstykite likusiu tarkuotu fermentiniu ir parmezano sūriais, petražolėmis.
  10. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad sūris gražiai apskrustų. Skanaus!

Labai skanus, sotus apkepas. Puikiai tiks savaitgaliui pamaitinti gausią šeimą!

  

  Dėkojame Jelenos blogui už receptą!



Atgal į receptų sąrašą