Makaronų lizdeliai su triušiena
ingredientai
250 g (1 pak.) Šviežia
1 vnt. kiaušinio
3 v.š. riebios grietinėlės
1 v. š. pomidorų padažo
1 v. š. garstyčių
1 vnt. nedidelio smulkinto svogūno
2 skiltelių nedidelio smulkinto svogūno, 2 skiltelių trinto česnako
pagal skonį pipirų
Padažui:
1/2 vnt. svogūno
2 skiltelės česnako
pagal poreikį mėgstamų žolelių prieskonių, druskos
250 ml grietinėlės
1 v.š. miltų
gabalėlis sviesto
Viršui:
pagal poreikį smulkintos žalumos
pagal poreikį džiovintų pomidorų
pagal poreikį džiovintų pomidorų, tarkuoto sūrio (parmezano ir paprasto fermentinio sūrio)

Makaronų lizdeliai su triušiena

60 min.
4 porcijos
Gaminimas

 

  1. Sumalkite triušieną (arba naudojite smulkintą triušieną) ir sumaišykite su nurodytais ingredientais.
  2. Paruoškite padažą: naudokite keptuvę su nesvylančia danga. Dėkite gabalėlį sviesto, smulkintą svogūno puselę, spaustą česnaką ir pakepinkite. Dėkite miltus, maišykite, pakepinkite. Supilkite grietinėlę, maišykite, dėkite prieskonius, druską. Užvirkite, maišykite iki vientisos masės.
  3. Į padažą sudėkite sausus makaronų lizdelius. Lizdelių nespauskite.
  4. Ant viršaus lizdelių dėkite susmulkintą triušieną ir džiovintus pomidorus. Faršą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam lizdeliui.
  5. Pabarstykite sūriu ir žaluma. Galite pabarstyti smulkintų džiovintų pomidorų.
  6. Užpilkite sultiniu iki lizdelių viršaus. Sultinio negailėkite, nes makaronai išbrinks ir jis susigers.
  7. Uždenkite dangčiu ir virkite 15-20 min.

    Skanių ir malonių akimirkų !!!

 

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!



Atgal į receptų sąrašą