Mano gudrybės, kad triušiena būtų labai minkšta
ingredientai
250 g Lapino puotos triušienos kumpelių mėsos
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 vnt. morkos
1 vnt. bulvės
pagal poreikį raudonojo svogūno
saujos briuselio kopūstų
pagal poreikį kmynų
šakelės rozmarino
pusę litro daržovių sultinio

Mano gudrybės, kad triušiena būtų labai minkšta

25 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną dėkite į verdantį vandenį ir apvirkite 15 minučių.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo formą pilkite daržovių sultinį, dėkite apvirtą triušieną, gabaliukais pjaustytas daržoves (išskyrus briuselio kopūstus). Kepimo indą uždenkite folija ir dėkite kepti 1,5 valandos.
  3. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, suberkite briuselio kopūstus ir uždėkite rozmarino šakelę, folijos nebedėkite, palikite atvirai troškintis.
  4. P.S. Tikrai ilgai vargau, kol atradau būdą, kaip triušieną pagaminti idealiai minkštai. Visgi supratau, kad ilgas virimas-troškinimas yra geriausias variantas.

    Likime jums ir jūsų vaikams skanių atradimų,

    Lieknos Bitės

Atgal į receptų sąrašą