Mėsos kukuliai su serbentų padažu
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
2 v.š. Sviestas
2 v.š. Miltai
750 ml. Daržovių ar vištienos sultinys
2 v.š. Serbentų uogienė
2-3 v.š. Grietinėlė
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Mėgstamos prieskoninės žolelės

Mėsos kukuliai su serbentų padažu

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Iš triušienos suformuokite 10-12 mėsos kukulių ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš visų pusių, kol apskrus. Apskrudintus kukulius sudėkite į atskirą indą.
  2. Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Pastoviai maišydami kepkite, kol miltai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.
  3. Dalimis, vis maišant, supilkite sultinį – pradžioje pilkite apie ketvirtadalį ir maišykite, kol neliks miltų gumulėlių. Taip kartokite su likusiu sultiniu. Virkite, kol nugaruos trečdalis skysčio.
  4. Į padažą supilkite grietinelę, sudėkite mėsos kukulius ir toliau virkite, kol padažas sutirštės, o mėsa pilnai išvirs. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Mėsos kukulius patiekite su keptomis bulvėmis ar bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

          Dėkojame SigitaCooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą