MOLIŪGŲ TYRĖJE IR KOKOSŲ PIENE TROŠKINTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI
ingredientai
1 kg Lapino puotos triušienos užpakalinių kumpelių;
gabalėlio poro
300 g moliūgų tyrės
400 ml kokosų pieno
100 ml vandens
1 a.š. džiovintų čiobrelių
1 a.š. džiovintų česnako granulių
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
žiupsnelis grūstų čili paprikų
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
saujelės šparaginių pupelių ar kt. mėgstamų daržovių (pievagrybių, morkų, bulvių, cukinijų ir pan.);

MOLIŪGŲ TYRĖJE IR KOKOSŲ PIENE TROŠKINTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kumpelius žemyn ant keptuvės dugno ir kai tik gražiai apskrus, perdėkite į gilesnį kepimo indą.
  3. Išvalykite keptuvę, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, supilkite moliūgų tyrę, koksų pieną, vandenį, suberkite čiobrelius, česnaką, paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kai tik užvirs, supilkite viską ant kumpelių.
  4. Šalia išdėliokite šparagines pupeles arba kitas pasirinktas daržoves.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1val. 10 min.

Skanaus ;)

 

p.s. moliūgų tyrę paruošti yra itin paprasta. Galite tai padaryti iš didelio moliūgo arba nedidelio kiekio, t.y. tiek kiek reikės patiekalui pagaminti.

Moliūgų tyrės paruošimas:

  • moliūgo;
  1. Moliūgą perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
  2. Jei moliūgas labai didelis, tuomet puses perpjaukite į 2-3 dalis.
  3. Į didelę kepimo skardą dėkite moliūgą perpjauta dalimi į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje valandą arba tol, kol suminkštės.
  4. Moliūgo vidus turi būti minkštas ir lengvai kabintis šaukštu.
  5. Jei moliūgas bus labai sultingas, tuomet minkštimą sudėkite į kiaurasamtį, Jei ne tuomet atvėsusį galite dėti į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  6. Paruoštą tyrę šaldytuve galite laikyti apie savaitę arba porcijomis sušaldyti ir laikyti šaldiklyje.
Atgal į receptų sąrašą