Orkaitėje kepta triušiena su krevetėmis ir pomidorais
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninės dalies filė
100 g. Ryžiai
8 vnt. Vyšniniai pomidorai
8 vnt. Šviežios krevetės
Keleto šakelių Šviežias bazilikas
Žiupsnelis Grūstos čili paprikos
1 v.š. Alyvuogių aliejus
1 v.š. Baltojo vyno actas
1 a.š. Medus
Pagal skonį Druska ir pipirai

Orkaitėje kepta triušiena su krevetėmis ir pomidorais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. 
  2. Triušieną supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, medų, čili paprikas, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  4. Imkite dvigubą folijos lapą. Dėkite dalį išvirtų ryžių, triušienos gabalėlius, per pusę perpjautus 4 pomidoriukus, 4 krevetes, uždėkite keletą šviežių bazilikų lapelių ir užpilkite padažo. Kruopščiai užlenkite folijos kraštus, 
  5. Tokiu pat eiliškumu paruoškite antrą porciją.
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Skanaus! 

          Dėkojame Oditėlės blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą