Orkaitėje kepti triušienos kumpeliai su agurkais ir pomidorais
ingredientai
570 g. Lapino puota švž. triušienos priekiniai kumpeliai
1 vnt. Svogūnas
3 skiltelės Česnakas
200 ml. Vištienos sultinys
4 vnt. Švieži agurkai
200 g. Vyšniniai pomidorai
Žiupsnelis Džiovintas šafranas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Šlakelis Alyvuogių aliejus
Keletas šakelių Šviežias bazilikas

Orkaitėje kepti triušienos kumpeliai su agurkais ir pomidorais

60 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite šafranu, druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į gilesnę kepimo skardą.
  2. Ant viršaus išdėliokite labai plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir griežinėliais - česnaką, supilkite vištienos sultinį.
  3. Kepimo skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 
  4. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, nuimkite foliją ir ant viršaus sudėkite įvairiais gabalėliais pjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
  5. Patiekite lėkštėse, uždėkite keletą lapelių šviežio baziliko ir valgykite su čiabatos ar prancūziško batono riekele. Skanaus!

            Dėkojame Oditėlėsblogas už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą