Orkaitėje troškintas triušis
ingredientai
1 vnt. Lapino puota šviežio triušio
4 vnt. morkos
2 vnt. svogūnas
4 skiltelės česnako
žiupsnelis juodų maltų pipirų
žiupsnelis druskos
4 v.š pesto padažo
pagal poreikį lydyto sviesto kepimui
1 v.š pomidorų padažo su džiovintais pomidorais
500 ml. vištienos sultinio

Orkaitėje troškintas triušis

120 min
6 porcijos
Gaminimas

1.Triušį supjaustykite gabalais.
2.Į pesto padažą įdėkite šaukštelį druskos ir ištrinkite triušį. Palikite marinuotis per naktį.
3.Kitą dieną pasiruoškite apie 500 ml vištienos sultinio.
4.Nusivalykite daržoves ir susmulkinkite  stambesniais gabaliukais. Česnako skilteles pjaukite pusiau.
5.Daržoves dėkite  į keptuvę ir apkepkite  svieste.
6.Svieste gerai apkepkite triušio dalis ir sluoksniais  su daržovėmis sudėkite į storapadį troškintuvą.
7.Užpilkite sultiniu išmaišytu su šaukštu pomidorų padažo. Mėsą turi vos apsemti.
8.Orkaitę įkaitinkite iki 200 * C ir dėkite į troškintuvą. Po pusvalandžio mažinkite iki 180 * C ir troškinkite  dar 30 min. Vėliau temperatūrą mažinkite iki 160 * C  ir troškinkite 1 valandą.Viso 2 valandas.
Mėsytė nersis nuo kaulų,bus minkšta ir nuostabiai skani. Patiekite  su bulvių koše ir apvirtomis ir svieste apkepintomis šparaginėmis pupelėmis. Viską užliekite   padažu iš troškintuvo.
Skanių ir malonių akimirkų !!!

Atgal į receptų sąrašą