Orkaitėje troškinti triušienos šonkauliukai
ingredientai
~1,1 kg. Lapino puota švž. triušienos šonkauliukai
1 vnt. Svogūnas
~100g. Poras
4 skiltelės Česnakas
2 a.š. Smulkinti šviežūs rozmarino lapeliai
1 a.š. Grūsta čili paprika
400 g. Rudieji pievagrybiai
200 ml. Vištienos sultinys
240 g. (1 skardinė) Konservuoti smulkinti pomidorai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Pagal poreikį Miltai

Orkaitėje troškinti triušienos šonkauliukai

90 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos šonkauliukus iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių. Iš abiejų pusių apskrudinkite šonkauliukus keptuvėje su trupučiu aliejaus. Šonkauliukus sudėkite į kepimo indą.
  2. Kitoje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tada dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, smulkiais kubeliais česnako skilteles, į 4 dalis supjaustytus pievagrybius , suberkite rozmariną, čili papriką ir kepkite porą minučių. 
  3. Supilkite vištienos sultinį, konservuotus pomidorus, pagreitinkite ugnį ir kai tik užvirs, supilkite viską ant šonkauliukų.
  4. Kepimo indą uždenkite folija ir troškinkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Skanaus!

           Dėkojame Oditėlėsblogas.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą