Piemenėlių mėsos pyragas vaikams
ingredientai
100 g Lapino puotos smulkintos triušienos
2 vnt. šviežių morkų
šviežių žirnių
pagal skonį svogūno, česnako
šiek tiek saliero
1/2 puodelio natūralaus daržovių ar mėsos sultinio
žiupsnelis priesknonių
pagal skonį druskos
Bulvių masei reikės:
4-5 vnt. nedidelių bulvyčių
1 a.š. sviesto
1 a.š. tarkuoto parmezano
2 v.š. pieno

Piemenėlių mėsos pyragas vaikams

30 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Bulves nulupame ir verdame ant vidutinės ugnies. Tuo metu susmulkiname morką, svogūną, česnaką, salierą. Nedidelėje keptuvėje su lydytu sviestu ar geros kokybės kepimui tinkamu alyvuogių aliejumi pakepiname morką, svogūną, salierą ir  faršą ( aš rinkausi triušieną), kurį dedame vėliausiai. Viskam susimaišius ir vos vos pakepus suberiame česnaką, pomidorų pastą, žirnelius ir pilame sultinį  bei beriame prieskonius. Paliekame ant nedidelės ugnies pasitroškinti 10-15 min. Tuo metu išvirusias bulves sutriname su sviestu, pienu ir parmezanu. Beliko tik viską sudėti į indą – ant dugno dedame mėsos masę, o ant viršaus – bulvių. Viršų galima gražiai išlyginti šaukštu arba “sušiaušti” šakute – tai Jūsų fantazijos reikalas. Skanaus !

Emilija V.

Atgal į receptų sąrašą