Pietų idėjai: Troškintas triušis
ingredientai
1 LAPINO PUOTA šviežio triušio
2 šaukštų aliejaus
2 morkų
2 svogūnų
6–8 skiltelių česnako
1 stiklinės sauso baltojo vyno
1 NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio kubelio
½ stiklinės vandens
2 lazdelių cinamono
2 puodelių NESPRESSO espreso kavos Infiniment Espresso
3-4 kriaušių
Keleto šakelių rozmarino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Pietų idėjai: Troškintas triušis

90 min.
4–5 asm.
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežią triušį supjaustykite į 6–8 gabaliukus, pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Gilioje keptuvėje arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite triušienos gabaliukus iš visų pusių po 2–3 min., kol apskrus.
  3. Morkas ir svogūnus supjaustykite stambiai. Pjaustytas daržoves ir česnako skilteles sudėkite į prikaistuvį ir kepkite dar 5 min. Pilkite vyno ir pagarinkite 2–3 min.
  4. Dėkite NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio kubelį, supilkite vandenį, berkite cinamono lazdeles ir pilkite NESPRESSO espreso kavą „Infiniment Espresso“. Užvirkite.
  5. Ištraukite triušieną ir perkoškite gautą sultinį.
  6. Triušieną sudėkite į gilią kepimo skardą, užpilkite perkoštu sultiniu ir sudėkite pusiau perpjautas kriaušes.
  7. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 45–60 min., kol apskrus kriaušės ir triušiena.
  8. Pagardinkite šviežiomis rozmarino šakelėmis.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai.

Atgal į receptų sąrašą