Pikantiškas mėsos troškinys, paskendęs pomidorų ir džiovintų slyvų padaže
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa
1 v.š. Ghee sviestas
400 g. Konservuoti pomidorai savo sultyse
1 vnt. Mėlynasis svogūnas
Kelių skiltelių Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Džiovintas čiobrelis
1 a.š. Rudasis cukrus
100 ml. Raudonasis vynas
Sauja Džiovintos slyvos

Pikantiškas mėsos troškinys, paskendęs pomidorų ir džiovintų slyvų padaže

120 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną nuplaukite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite ją druska, pipirais ir dėkite kepti į keptuvę su 1 valg. š. ghee sviesto.
  2. Gerai apskrudintą iš abiejų pusių mėsą išimkite. Į tą pačią keptuvę berkite kubeliais supjaustytą svogūną ir į kelias dalis susmulkintas česnako skilteles. Kai gražiai paskrus, pilkite raudonąjį vyną, palaukite, kol jis užvirs ir nugaruos.
  3. Tuomet pilkite pomidorų tyre, pagardinkite čiobreliais. Masę kelias minutes pavirkite.
  4. Į kepimui skirtą indą dėkite mėsos gabaliukus, berkite slyvas, supilkite padažą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 90-čiai minučių. Šį troškinį galima valgyti su įvairiais garnyrais: šviežių daržovių salotomis, troškintais kopūstais, ryžiais, makaronais. Skanaus!

         Dėkojame Lieknos bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą