Prancūziškai orkaitėje keptas triušis
ingredientai
200 g Lapino puota triušienos juosmeninės dalies filė
1vnt vidutinio pomidoro
1 vnt, morkos
pusės mėlynojo svogūno
2 skiltelių česnako
šiek tiek poro
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 arb. šaukštelio cukraus
1 arb. šaukštelio džiovintų provanso žolelių
truputį alyvuogių aliejaus
saujos šviežių petražolių papuošimui

Prancūziškai orkaitėje keptas triušis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
riušienos filė supjaustome didesniais kubeliais, mėsą pagardiname druska ir pipirais. Į karščiui atsparų indą aukštesniais kraštais įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, sudedame griežinėliais pjaustytą morką, pusžiedais pjaustytą svogūną, perpus supjaustytas česnako skilteles, žiedais pjaustytą porą, triušienos gabaliukus ir skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Viską apibarstome cukrumi ir provanso žolelių mišiniu, dar kartą apšlakstome aliejumi ir kepame 150laips. įkaitintoje orkaitėje apie 50min. Patiekiame inde, kuriame kepė.
SKANAUS! ????
 
P.S. prie patiekalo labai tinka orkaitėje keptas prancūziškas batonas su česnakais.

 

 

Už receptą dėkojame nuo užkandžio iki deserto.

Atgal į receptų sąrašą