PYRAGAS SU TRIUŠIENA IR MOLIŪGU
ingredientai
500 g Lapino puotos" šviežios triušienos užpakalinių kumpelių
1 svogūno
saujos šviežių špinatų
280 g burokine tarka sutarkuoto moliūgo
2 kiaušinių
2 v.š. maltų džiūvėsėlių
0,5 a.š. džiovintų česnakų
1 a.š džiovintų raudonėlių
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

PYRAGAS SU TRIUŠIENA IR MOLIŪGU

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Nuo triušienos kumpelių nupjaukite mėsą ir susmulkinkte kuo mažesniais gabalėliais (žinoma galite ir sumalti).
  2. Į dubenį dėkite triušieną, smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, rankomis "suplėšytus" špinatus, tarkuotą moliūgą, kurį prie tai dar palaikykite ir stipriai nusunkite susidariusį skystį, supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius, česnakus, raudonėlius, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Imkite pailgą kekso formą, išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštą masę, gerai išlyginkite.
  4. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje - 45min., tuomet padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite 15 min.
  5. Patiekti galite, kaip karštą patiekalą su mėsgtamu garnyru ir padažu. Arba atvėsusį naudoti sumuštiniams ant duonos riekelės.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą